vrijdag 28 juni 2013

Vijversburg

We hebben verloren, de uitbreiding van Vijversburg in Tytsjerk gaat door. Gisteravond moest de raad van Tytsjerksteradiel beslissen over de uitbreiding. Twee regenten van de stichting Op Toutenburg, Piet Bonte en Theunis Piersma, hebben ingesproken en twee tegenstanders van het plan, planoloog Alex Visser en ik. Het werd heel spannend, want om het geheel dekkend te maken, moet er op den duur entree geheven worden en daar waren eigenlijk alle raadsfracties op tegen, maar tijdens een schorsing zijn de afvalligen, vooral van de FNP, weer op het rechte pad gepraat.
Omdat er al zoveel geld is uitgegeven en omdat anders de miljoenensubsidies terug betaald moeten worden, zijn alle raadsfracties, op de VVD na, toch akkoord gegaan, al durfde één FNP raadslid tegen zijn wethouder in te gaan. Dit was trouwens pas de eerste keer dat er ingesproken kon worden, veel te laat natuurlijk. Het geheel deed me sterk denken aan het JSF verhaal.


Zonder entreeheffing is het plan niet gedekt en toch heeft de raad ja gezegd. Er was kennelijk geen tussenweg.
Deze foto kan over een paar jaar niet meer gemaakt worden, omdat achter het huis een glazen bezoekerscentrum komt, dat een miljoen moet kosten, maar ja dan heb je ook wat! Gister werd de vergelijking met Kröller-Müller weer gemaakt. De tijd zal het leren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten