donderdag 11 juli 2013

Een bericht uit 1888

Jan Holwerda, de webmaster van Tuinhistorisch Genootschap Cascade, (zie de website!) heeft uit de noordelijke kranten allerlei artikelen en advertenties van de Vlaskampen opgediept. Je moet er toch echt verstand van hebben, want via de digitale kranten heb ik dat ook geprobeerd, maar ik heb maar een fractie gevonden van wat Jan boven water heeft gekregen.



Zo vond hij ook een artikel van ene Pruis over de boomkwekerij van Bosgra met een verwijzing naar Gerrit Vlaskamp, die kennelijk de tuin van Bosgra heeft aangelegd. Dit stond niet in de grootboeken van Bosgra, want ze hoefden zich zelf geen rekening te sturen voor geleverde bomen en heesters. Zo duikt er zo nu en dan toch weer een tuin op.
Intussen wordt er gewerkt aan de promotie van mijn boek: Het prieel op de heuvel, zes generaties Vlaskamp, het verhaal van een tuindersfamilie. Het is zoals Obe Postma in een gedicht schreef: Zo'n gedicht wil naar de  mensen toe, zo is het ook met een boek: Zo'n boek wil naar de mensen toe, daar is het voor geschreven. Gelukkig krijg ik goede reacties, want het is natuurlijk heel spannend, hoe zo'n persoonlijk boek ontvangen wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten